Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Filipović i Volkov sa Mišnićem obišli polaznike Ljetnjeg vojnog kampa na Štitarici

Objavljeno: 01.07.2019. 23:13 Autor: mod

modDržavni sekretar Slobodan Filipović i direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov, posjetili su danas, sa predsjednikom opštine Mojkovac, Rankom Mišnićem Ljetnji vojni kamp za mlade na Štitarici, gdje se trenutno realizuju aktivnosti ishrane i preživljavanja u prirodi.

Filipović je istakao da Ministarstvo odbrane posljednjih godina intenzivno radi na popularizaciji vojnog poziva što, kako je dodao, daje značajne rezultate: “O tome najbolje govori podatak da ćemo realizacijom posljednjeg konkursa, za 80 vojnika po ugovoru, vojsku podmladiti za ukupno 300 novih vojnika u posljednje dvije godine.”

Ljetnji vojni kamp, koji se realizuje po četvrti put, veoma je značajan za popularizaciju vojnog poziva, a predstavlja veliko iskustvo za srednjoškolce. “Djeca na Ljetnjem vojnom kampu uče nešto što ne bi imala priliku da nauče u redovnim dnevnim i školskim aktivnostima. Sa našim oficirima prolaze različite obuke, kroz zajednička iskustva uče da budu dobri i kvalitetni ljudi, te da služe državi Crnoj Gori i društvu,” kazao je Filipović.

Ljetnji vojni kamp za mlade okupio je ove godine 48 srednjoškolaca i srednjoškolki koji imaju priliku da se oprobaju u vojničkom pozivu u jedinicama VCG u Kolašinu, Pljevljima i, po prvi put, u Tivtu. Pored mladih iz Crne Gore na kampu učestvuje i sedam srednjoškolaca iz Republike Sjeverne Makedonije. Programom kampa predviđena je realizacija sanitetske obuke, topografija i takmičenje u orijentiringu, logorovanje, ishrana i preživljavanje u prirodi, alpinistička obukai druge aktivnosti.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?