Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković razgovarao sa Migelom Flušom Roseljom: Saradnja Vlade CG i Iberostara primjer je uspješne realizacije vizije održivog turističkog razvoja

Objavljeno: 23.07.2019. 23:18 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas sa Migelom Flušom Roseljom (Miguel Fluxà Rosselló), vlasnikom i izvršnim predsjednikom Iberostar Grupe koja više od deset godina posluje i u našoj zemlji.

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vlade Crne Gore i ovog svjetskog turističkog giganta koji poslovanjem u 35 država svijeta ostvaruje godišnji prihod od iznad 2,4 milijarde eura, a u našoj zemlji generiše 10 odsto ukupnih turističkih noćenja u hotelima i 25 odsto u hotelima najviše kategorije.

Predsjednik Vlade Crne Gore i izvršni predsjednik Iberostara zajednički su ocijenili da saradnja, inicirana na njihovom prvom sastanku prije gotovo tri godine, predstavlja primjer uspješne realizacije vizije održivog turističkog razvoja te važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude Crne Gore i značajno proširenje ponude ove renomirane kompanije.

Premijer je informisao sagovornika o izuzetno dobrim rezultatima ovogodišnje ljetnje turustičke sezone rekavši da je povećan broj gostiju u hotelima te da finansijski pokazatelji ukazuju na rast prihoda.

Izvršni predsjednik Iberostara, čija kompanija posluje u Herceg Novom, Perastu i Bečićima, iskazao je interesovanje za dalje unapređenje ponude te za širenje poslovanja u našoj zemlji i u regionu. U tom smislu dogovoreni su konkretni koraci koji se tiču povećanja broja avio-kompanija koje saobraćaju ka Crnoj Gori te daljeg unapređenja naše komunalne infrastrukture.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?