Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић разговарао са Мигелом Флушом Росељом: Сарадња Владе ЦГ и Иберостара примјер је успјешне реализације визије одрживог туристичког развоја

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се данас са Мигелом Флушом Росељом (Мигуел Флуxà Росселлó), власником и извршним предсједником Иберостар Групе која више од десет година послује и у нашој земљи.

На састанку је изражено обострано задовољство досадашњом сарадњом Владе Црне Горе и овог свјетског туристичког гиганта који пословањем у 35 држава свијета остварује годишњи приход од изнад 2,4 милијарде еура, а у нашој земљи генерише 10 одсто укупних туристичких ноћења у хотелима и 25 одсто у хотелима највише категорије.

Предсједник Владе Црне Горе и извршни предсједник Иберостара заједнички су оцијенили да сарадња, иницирана на њиховом првом састанку прије готово три године, представља примјер успјешне реализације визије одрживог туристичког развоја те важан искорак у обогаћивању туристичке понуде Црне Горе и значајно проширење понуде ове реномиране компаније.

Премијер је информисао саговорника о изузетно добрим резултатима овогодишње љетње турустичке сезоне рекавши да је повећан број гостију у хотелима те да финансијски показатељи указују на раст прихода.

Извршни предсједник Иберостара, чија компанија послује у Херцег Новом, Перасту и Бечићима, исказао је интересовање за даље унапређење понуде те за ширење пословања у нашој земљи и у региону. У том смислу договорени су конкретни кораци који се тичу повећања броја авио-компанија које саобраћају ка Црној Гори те даљег унапређења наше комуналне инфраструктуре.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?