Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Članice A5 ostaju posvećene izgradnji mira i bezbjednosti

Objavljeno: 25.09.2019. 18:48 Autor: mod
Načelnik generalštaba, brigadni general Dragutin Dakić predvodi delegaciju Vojske Crne Gore na 23. Konferenciji američko-jadranske povelje (A-5) u formatu načelnika generalštabova, koja se održava u Draču, R.Albanija.

Tokom izlaganja, Dakić je naglasio značaj A-5 inicijative, ističući da je donijela brojne benefite Vojsci Crne Gore i podsjetio da je ta inicijativa proklamovala kao svoj osnovni cilj podršku zemljama aspirantima u njihovom procesu približavanja NATO alijansi i lakšem ispunjenju tog cilja.

“Ono što smo naučili na našem putu do punopravnog članstva u NATO savez je da nema malih i velikih partnera……Naš motiv glasi “Fortes Soli, Fortiores Una” - jaki samostalno, jači zajedno, rame uz rame, jedan do drugog, možemo da preuzmemo mnogo zahtjevnije zadatke i igramo značajnu ulogu u ukupnim bezbjednosnim izazovima u regionu”, istakao je Dakić.

Načelnik Generalštaba imao je bilateralne susrete sa generalom Stivenom Tvitijem, zamjenikom komandanta američkih snaga u Evropi (US DEUCOM), kao i sa generalom Rahmanom Ramom, komandantom Bezbjednosnih snaga Kosova.

mod

Na 23. Konferenciji načelnika generalštabova A-5 je zaključeno da države članice Američko-Jadranske povelje (A5) u potpunosti ostaju posvećene izgradnji dobrosusjedskih odnosa i zajedničkom učešću u izgradnji mira i bezbjednosti u regionu,
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?