Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konstitutivna sjednica Etičkog komiteta

Objavljeno: 16.10.2019. 20:45 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U Ministarstvu prosvjete održana je konstitutivna sjednica Etičkog komiteta, uz prisustvo direktorice Direktorata za visoko obrazovanje Mubere Kurpejović.

Gospođa Kurpejović je poželjela uspješan rad Etičkom komitetu i istakla značaj i ulogu koju Etički komitet ima u predstojećem periodu.

Članovi Etičkog komiteta su upoznati sa mogućnošću dodatne obuke koja će im biti obezbijeđena u saradnji sa Savjetom Evrope, kao i podrškom koju će imati u izradi akata, uključujući i Etičku povelju.

Dogovoreno je da se već na sljedećoj sjednici donese Poslovnik o radu Etičkog komiteta, odredi predsjednik i zamjenik predsjednika.

PR služba Ministarstva prosvjete

Etički komitet obavlja poslove na očuvanju, unapređenju, zaštiti i promociji akademskog integriteta i prevenciji svih oblika kršenja akademskog integriteta.

Etički komitet donosi i prati primjenu Etičke povelje; promoviše načela akademskog integriteta; odlučuje po prijedlogu za utvrđivanja kršenja akademskog integriteta za građane Crne Gore čiji je rad objavljen, odnosno kvalifikacija stečena van Crne Gore; daje mišljenje o propisima i inicijativama koje se tiču akademske etike; podnosi Vladi Crne Gore izvještaj o svom radu; obavlja i druge poslove u skladu sa Zakonom o akademskom integritetu.

PR služba Ministarstva prosvjete

Članovi Etičkog komiteta su iz reda istaknutih eksperata iz oblasti visokog obrazovanja i nauke odnosno različitih naučnih oblasti. Etički komitet čine:

– Prof. dr Bogdan Ašanin, Medicinski fakultet, Univerzitet Crne Gore;
– Prof. dr Zoran Stojanović, dekan Fakulteta pravnih nauka, Univerzitet Donja Gorica;
– Prof. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Univerzitet Crne Gore;
– Prof. dr Ana Lalević Filipović, Ekonomski fakultet, Univerzitet Crne Gore;
– Prof. dr Aleksandra Banjević, Filološki fakultet, Univerzitet Crne Gore;
– Doc. dr Elvir Zvrko, Medicinski fakultet, Univerzitet Crne Gore i
– Senad Gačević, redovni profesor na Muzičkoj akademiji, Univerzitet Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?