Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конститутивна сједница Етичког комитета

Објављено: 16.10.2019. 20:45 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

У Министарству просвјете одржана је конститутивна сједница Етичког комитета, уз присуство директорице Директората за високо образовање Мубере Курпејовић.

Госпођа Курпејовић је пожељела успјешан рад Етичком комитету и истакла значај и улогу коју Етички комитет има у предстојећем периоду.

Чланови Етичког комитета су упознати са могућношћу додатне обуке која ће им бити обезбијеђена у сарадњи са Савјетом Европе, као и подршком коју ће имати у изради аката, укључујући и Етичку повељу.

Договорено је да се већ на сљедећој сједници донесе Пословник о раду Етичког комитета, одреди предсједник и замјеник предсједника.

PR služba Ministarstva prosvjete

Етички комитет обавља послове на очувању, унапређењу, заштити и промоцији академског интегритета и превенцији свих облика кршења академског интегритета.

Етички комитет доноси и прати примјену Етичке повеље; промовише начела академског интегритета; одлучује по приједлогу за утврђивања кршења академског интегритета за грађане Црне Горе чији је рад објављен, односно квалификација стечена ван Црне Горе; даје мишљење о прописима и иницијативама које се тичу академске етике; подноси Влади Црне Горе извјештај о свом раду; обавља и друге послове у складу са Законом о академском интегритету.

PR služba Ministarstva prosvjete

Чланови Етичког комитета су из реда истакнутих експерата из области високог образовања и науке односно различитих научних области. Етички комитет чине:

– Проф. др Богдан Ашанин, Медицински факултет, Универзитет Црне Горе;
– Проф. др Зоран Стојановић, декан Факултета правних наука, Универзитет Доња Горица;
– Проф. др Стево Поповић, декан Факултета за спорт и физичко васпитање, Универзитет Црне Горе;
– Проф. др Ана Лалевић Филиповић, Економски факултет, Универзитет Црне Горе;
– Проф. др Александра Бањевић, Филолошки факултет, Универзитет Црне Горе;
– Доц. др Елвир Зврко, Медицински факултет, Универзитет Црне Горе и
– Сенад Гачевић, редовни професор на Музичкој академији, Универзитет Црне Горе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?