Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

OTVORENI ŠKOLSKI SPORTSKI TERENI U GUSINJU VRIJEDNI 350.000

Objavljeno: 30.10.2019. 17:38 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Školski sportski tereni škole “Džafer Nikočević” u Gusinju, koji su otvoreni danas, vrijedni su oko 350 000 eura, a u obrazovnu infrastrukturu Gusinja samo u prethodne dvije godine uloženo je oko 400 000 eura, poručio je na svečanosti ovim povodom ministar prosvjete dr Damir Šehović. Tereni su izgrađeni investicijom Ministarstva prosvjete i fondacije “Gusinje” iz Njujorka. Kako je najavio ministar, slijedi rekonstrukcija vrtića, te gradnja sportske školske sale u Gusinju. Svečanom otvaranju terena su pored ministra Šehovića prisustvovali Anela Čekić, predsjednica Opštine Gusinje, Sulejman Đombalić, predstavnik Fondacije „Njujork“ i Šerif Feratović, direktor OŠ „Džafer Nikočević“.

Kako je istaknuto, ovaj sportski kompleks sadrži dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, oko 420 sjedećih mjesta, zaštitnom mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima, kao i ogradu oko kompletnog sportskog kompleksa. Za ovu investiciju Ministarstvo je izdvojilo oko 280.000 eura, a Fondacija preostali dio sredstava.

“Želim da iskažem posebnu zahvalnost Fondaciji “Gusinje” iz Njujorka koja je i inicirala ovaj projekat i u jednom dijelu ga i finansijski podržala, čime je pokazala da je prepoznala važnost ulganja u zavičaj, a složićete se da je ulaganje u obrazovanje i najmlađe najisplativija investicija jednog društva”, istakao je ministar.

Govoreći o narednim projektima, Šehović je najavio i da će Vlada u narednim godinama, kroz Kapitalni budžet, graditi i školsku sportsku salu projektovane vrijednosti 2,7 miliona eura. “Kad već govorim o planiranim projektima za opštinu Gusinje, zadovoljstvo mi je da najavim da je za naredni period planirana i rekonstrukcija vrtića u Gusinju, koji je vaspitna jedinica vrtića u Plavu. Takođe, škola “Džafer Nikočević” je kandidovana za Projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama. Dodatno, u postupku je izrada projekta za sanaciju područnog odjeljenja „Višnjevo“, koja takođe pripada ovoj školi.

Damir Šehović


Ministar je zaključio konstatacijom da mu je zadovoljstvo da svjedoči “ovakvom odnosu Vlade Crne Gore i nikad većim ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu na nivou cijele zemlje, a posebno Sjevera. Posebno je ukazao na podatak da je ukupna vrijednost nedavno završenih i planiranih projakata u oblasti obrazovne infrastrukture na teritoriji opština Plav i Gusinje na nivou od oko 2,5 miliona eura”.

Čekić je u obraćanju na Svečanosti istakla: “Izgradnja ovih terena predstavlja još jedan u nizu projekata koji se realizuju na teritoriji Gusinja, čime zaokružujemo svoju osnovnu infrastrukturu.”

Anela Čekić


Đombalić je, kao predstavnik Fondacije “Gusinje”, govorio o važnosti uključivanja čitave zajednice u ovakve projekte: “Pozdravio bih sve koji su ulagali napore kako bi se ovaj projekat doveo do kraja. Pozdravio bih Vladu, a posebno Ministarstvo prosvjete i ministra Šehovića, koji je najviše doprinio realizaciji ovog projekta. Naša fondacija je od samog početka posebnu paznju usmjeravala na pomaganje gusinjskoj osnovnoj školi, kako kroz donacije u vidu računarske opreme, tako i kroz kupovinu inventara za Školu. Takođe, nekoliko godina zaredom smo nagrađivali lučonoše, ali i obezbjeđivali donacije u vidu knjiga i pribora za učenike čitave skole, a posebno i poklon- pakete prvacima”. Đombalić je najavio i učešće u novim projektima rekonstrukcija obrazovne infrastrukture u Gusinju.

Sulejman Đombalić


Direktor Škole Šerif Feratović zahvalio je Ministarsstvu, Fondaciji i svima koji su pomogli realizaciju ove investicije: “Cilj izgradnje Terena je prilično jasan, a to je “U zdravom tijelu zdrav duh”. Terenima smo obradovali najmlađe i njihove roditelje, ali i omladinu i rekreativce. Naravno i mi, prosvjetni radnici, ćemo sa zadovoljstvom koristiti Terene. Siguran sam da će bavljenje sportom našu omladinu udaljiti od poroka i loših navika”.

Šerif Feratović

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?