Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ОТВОРЕНИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У ГУСИЊУ ВРИЈЕДНИ 350.000

Објављено: 30.10.2019. 17:38 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Школски спортски терени школе “Џафер Никочевић” у Гусињу, који су отворени данас, вриједни су око 350 000 еура, а у образовну инфраструктуру Гусиња само у претходне двије године уложено је око 400 000 еура, поручио је на свечаности овим поводом министар просвјете др Дамир Шеховић. Терени су изграђени инвестицијом Министарства просвјете и фондације “Гусиње” из Њујорка. Како је најавио министар, слиједи реконструкција вртића, те градња спортске школске сале у Гусињу. Свечаном отварању терена су поред министра Шеховића присуствовали Анела Чекић, предсједница Општине Гусиње, Сулејман Ђомбалић, представник Фондације „Њујорк“ и Шериф Фератовић, директор ОШ „Џафер Никочевић“.

Како је истакнуто, овај спортски комплекс садржи два мултифункционална терена за фудбал, рукомет, кошарку и одбојку, са монтажним трибинама на оба терена, око 420 сједећих мјеста, заштитном мрежом око терена, освјетљењем, специјалним подлогама за ову врсту терена прилагођену температурним разликама и различитим временским условима, као и ограду око комплетног спортског комплекса. За ову инвестицију Министарство је издвојило око 280.000 еура, а Фондација преостали дио средстава.

“Желим да искажем посебну захвалност Фондацији “Гусиње” из Њујорка која је и иницирала овај пројекат и у једном дијелу га и финансијски подржала, чиме је показала да је препознала важност улгања у завичај, а сложићете се да је улагање у образовање и најмлађе најисплативија инвестиција једног друштва”, истакао је министар.

Говорећи о наредним пројектима, Шеховић је најавио и да ће Влада у наредним годинама, кроз Капитални буџет, градити и школску спортску салу пројектоване вриједности 2,7 милиона еура. “Кад већ говорим о планираним пројектима за општину Гусиње, задовољство ми је да најавим да је за наредни период планирана и реконструкција вртића у Гусињу, који је васпитна јединица вртића у Плаву. Такође, школа “Џафер Никочевић” је кандидована за Пројекат енергетске ефикасности у јавним зградама. Додатно, у поступку је израда пројекта за санацију подручног одјељења „Вишњево“, која такође припада овој школи.

Дамир Шеховић


Министар је закључио констатацијом да му је задовољство да свједочи “оваквом односу Владе Црне Горе и никад већим улагањима у образовну инфраструктуру на нивоу цијеле земље, а посебно Сјевера. Посебно је указао на податак да је укупна вриједност недавно завршених и планираних пројаката у области образовне инфраструктуре на територији општина Плав и Гусиње на нивоу од око 2,5 милиона еура”.

Чекић је у обраћању на Свечаности истакла: “Изградња ових терена представља још један у низу пројеката који се реализују на територији Гусиња, чиме заокружујемо своју основну инфраструктуру.”

Анела Чекић


Ђомбалић је, као представник Фондације “Гусиње”, говорио о важности укључивања читаве заједнице у овакве пројекте: “Поздравио бих све који су улагали напоре како би се овај пројекат довео до краја. Поздравио бих Владу, а посебно Министарство просвјете и министра Шеховића, који је највише допринио реализацији овог пројекта. Наша фондација је од самог почетка посебну пазњу усмјеравала на помагање гусињској основној школи, како кроз донације у виду рачунарске опреме, тако и кроз куповину инвентара за Школу. Такође, неколико година заредом смо награђивали лучоноше, али и обезбјеђивали донације у виду књига и прибора за ученике читаве сколе, а посебно и поклон- пакете првацима”. Ђомбалић је најавио и учешће у новим пројектима реконструкција образовне инфраструктуре у Гусињу.

Сулејман Ђомбалић


Директор Школе Шериф Фератовић захвалио је Министарсству, Фондацији и свима који су помогли реализацију ове инвестиције: “Циљ изградње Терена је прилично јасан, а то је “У здравом тијелу здрав дух”. Теренима смо обрадовали најмлађе и њихове родитеље, али и омладину и рекреативце. Наравно и ми, просвјетни радници, ћемо са задовољством користити Терене. Сигуран сам да ће бављење спортом нашу омладину удаљити од порока и лоших навика”.

Шериф Фератовић

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?