Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio ambasadora Francuske Bernara Garanšea

Objavljeno: 05.11.2008. 00:25 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Dukanović primio je ambasadora Francuske Bernara Garansea, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dvije zemlje i predstojećim koracima Crne Gore na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama.

Podsjećajući na veoma intenzivnu komunikaciju zvanicnika dvije zemlje posljednjih mjeseci, zahvaljujući i francuskom predsjedavanju Evropskom unijom, premijer Dukanović je zahvalio na dragocjenoj pomoći koju Francuska pruža Crnoj Gori na tom putu. On je ocijenio da će ostvarivanje evropskih ciljeva Crne Gore zavisiti prije svega od rezultata na unutrašnjem planu i odgovornog ponašanja u regionalnim odnosima.

Predsjednik Đukanović je upoznao sagovornika sa namjerom Crne Gore da, nakon
ispunjenih obaveza iz Intenziviranog dijaloga i Partnerstva za mir, aplicira
za članstvo u MAP-u u okviru NATO-a i da očekuje da do Samita u Strazburu i Kelnu naredne godine postane član Akcionog plana.

Što se tiče aplikacije za status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, premijer Đukanović je ambasadoru Garanšeu iznio argumentaciju koja opredjeljuje Vladu Crne Gore da, uskladujući svoje korake na putu ka EU sa stavovima trenutno predsjedavajuće države, povuče taj potez do kraja ove godine.

Ambasador Garanše je podvukao važnost bilateralnih kontakata dvije zemlje, uz ocjene o vidljivom napretku Crne Gore na ostvarivanju evropskih i evroatlantskih standarda. On je istakao da Crna Gora nema nikakvih prepreka na putu do članstva u MAP programu u okviru NATO, kao i da Pariz visoko cijeni posvećenost Vlade Crne Gore usaglašavanju svojih poteza sa Francuskom, na putu priključenja Evropskoj uniji.

Premijer Dukanović i ambasador Garanše istakli su važnost intenzivnog dijaloga visokih zvaničnika dvije Vlade i u narednom periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?