Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио амбасадора Француске Бернара Гараншеа

Објављено: 05.11.2008. 00:25 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Дукановић примио је амбасадора Француске Бернара Гарансеа, са којим је разговарао о билатералним односима двије земље и предстојећим корацима Црне Горе на путу ка европским и евроатлантским интеграцијама.

Подсјећајући на веома интензивну комуникацију званицника двије земље посљедњих мјесеци, захваљујући и француском предсједавању Европском унијом, премијер Дукановић је захвалио на драгоцјеној помоћи коју Француска пружа Црној Гори на том путу. Он је оцијенио да ће остваривање европских циљева Црне Горе зависити прије свега од резултата на унутрашњем плану и одговорног понашања у регионалним односима.

Предсједник Ђукановић је упознао саговорника са намјером Црне Горе да, након
испуњених обавеза из Интензивираног дијалога и Партнерства за мир, аплицира
за чланство у МАП-у у оквиру НАТО-а и да очекује да до Самита у Стразбуру и Келну наредне године постане члан Акционог плана.

Што се тиче апликације за статус кандидата за чланство у Европској унији, премијер Ђукановић је амбасадору Гараншеу изнио аргументацију која опредјелјује Владу Црне Горе да, ускладујући своје кораке на путу ка ЕУ са ставовима тренутно предсједавајуће државе, повуче тај потез до краја ове године.

Амбасадор Гаранше је подвукао важност билатералних контаката двије земље, уз оцјене о видљивом напретку Црне Горе на остваривању европских и евроатлантских стандарда. Он је истакао да Црна Гора нема никаквих препрека на путу до чланства у МАП програму у оквиру НАТО, као и да Париз високо цијени посвећеност Владе Црне Горе усаглашавању својих потеза са Француском, на путу прикључења Европској унији.

Премијер Дукановић и амбасадор Гаранше истакли су важност интензивног дијалога високих званичника двије Владе и у наредном периоду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?