Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Mađarske Ferenc Djurčanji čestitao predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću izbora na tu dužnost

Objavljeno: 05.03.2008. 00:27 Autor: Naslovna strana
U ime Vlade Republike Mađarske i u svoje lično, predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću, čestitku je uputio mađarski premijer Ferenc Djurčanji. On je ujedno pozvao predsjednika Đukanovića u zvaničnu posjetu Republici Mađarskoj.

''Ubijeđen sam da bi jačanje političkih i ekonomskih veza između naših zemalja moglo preko unapređivanja naših zajedničkih interesa da doprinese stabilnost Jugoistočnog dijela Evrope. Efikasni odgovor na izazove u regionu, prosperitet naših naroda i uspješne integracije Crne Gore u evroatlanske strukture su od našeg zajedničkog interesa. Crna Gora ima dobre šanse da ubrza svoje evroatlanske integracije a moja Vlada će nastaviti da u tom smislu pruža svestranu podršku Crnoj Gori.

Uvjeren sam da će čvrsti odnosi između naše dvije zemlje kroz investicije mađarskih kompanija u Crnoj Gori, nastaviti da se razvijaju u narednom periodu radi obostranog interesa naših naroda, navodi se pored ostalog u premijera Republike Mađarske Ferenca Djurčanjija upućenom predsjedniku Vlade Crne Gore.''
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?