Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мађарске Ференц Дјурчањи честитао предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу избора на ту дужност

Објављено: 05.03.2008. 00:27 Аутор: Насловна страна
У име Владе Републике Мађарске и у своје лично, предсједнику Владе Црне Горе Милу Ђукановићу, честитку је упутио мађарски премијер Ференц Дјурчањи. Он је уједно позвао предсједника Ђукановића у званичну посјету Републици Мађарској.

''Убијеђен сам да би јачање политичких и економских веза између наших земаља могло преко унапређивања наших заједничких интереса да допринесе стабилност Југоисточног дијела Европе. Ефикасни одговор на изазове у региону, просперитет наших народа и успјешне интеграције Црне Горе у евроатланске структуре су од нашег заједничког интереса. Црна Гора има добре шансе да убрза своје евроатланске интеграције а моја Влада ће наставити да у том смислу пружа свестрану подршку Црној Гори.

Увјерен сам да ће чврсти односи између наше двије земље кроз инвестиције мађарских компанија у Црној Гори, наставити да се развијају у наредном периоду ради обостраног интереса наших народа, наводи се поред осталог у премијера Републике Мађарске Ференца Дјурчањија упућеном предсједнику Владе Црне Горе.''
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?