Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Zorana Lutovca

Objavljeno: 12.03.2008. 00:13 Autor: Naslovna strana
Tom prilikom predsjednik Đukanović je poželio ambasadoru Lutovcu uspješnu misiju u našoj zemlji i izrazio uvjerenje da će otvaranje ambasade Srbije u Crnoj Gori i njegovo stupanje na dužnost ambasadora biti podsticaj sistematskom unapređenju odnosa dviju država.
On je ukazao da postoji čitav spektar mogućnosti za intenzivan razvoj saradnje Crne Gore i Srbije, kao i za realizaciju zajedničkih projekata u različitim oblastima, čemu važan inpuls mogu dati aktivnosti ambasada dviju zemalja.
Upoznajući ambasadora Lutovca sa svojim viđenjem aktuelnih pitanja u našoj zemlji i regionu predsjednik Đukanović je istakao da će Vlada Crne Gore i u narednom periodu biti snažno posvećena realizaciji zadataka koji su u funkciji daljeg demokratskog i ekonomskog razvoja naše zemlje i njenog napretka na putu evropskih i evroatlanskih integracija.
Predsjednik Vlade Crne Gore je istakao da razvoj i unapređivanje međusobne saradnje zemalja u regionu predstavljaju potrebu i interes, kako svake zemlje pojedinačno tako i regiona u cjelini, te da će za zemlje Zapadnog Balkana to biti važna legitimacija na putu realizacije njihovih evropskih ambicija.

Izražavajući zadovoljstvo što će svoju diplomatsku misju obavljati u Crnoj Gori, ambasador Lutovac je naglasio da ga veoma raduje napredak naše zemlje i rezultati u sferi reformskih aktivnosti. On je ujedno istakao da će nastojati da tokom svog mandata da puni doprinos intenziviranju saradnje dviju prijateljskih država, koje dijele zajedničku prošlost, ali imaju i zajedničku evropsku budućnost.

Obostrano je konstatovano da postoje mogućnosti za uspostavljanje tako kvalitetne sadanje Crne Gore i Srbije koja bi bila pozitivan primjer, kako u regionu, tako i šire.

Predsjednik Đukanović i ambasador Lutovac su razgovarali i o drugim aktuelnim pitanjima od obostranog interesa za dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?