Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио новоименованог амбасадора Републике Србије у Црној Гори Зорана Лутовца

Објављено: 12.03.2008. 00:13 Аутор: Насловна страна
Том приликом предсједник Ђукановић је пожелио амбасадору Лутовцу успјешну мисију у нашој земљи и изразио увјерење да ће отварање амбасаде Србије у Црној Гори и његово ступање на дужност амбасадора бити подстицај систематском унапређењу односа двију држава.
Он је указао да постоји читав спектар могућности за интензиван развој сарадње Црне Горе и Србије, као и за реализацију заједничких пројеката у различитим областима, чему важан инпулс могу дати активности амбасада двију земаља.
Упознајући амбасадора Лутовца са својим виђењем актуелних питања у нашој земљи и региону предсједник Ђукановић је истакао да ће Влада Црне Горе и у наредном периоду бити снажно посвећена реализацији задатака који су у функцији даљег демократског и економског развоја наше земље и њеног напретка на путу европских и евроатланских интеграција.
Предсједник Владе Црне Горе је истакао да развој и унапређивање међусобне сарадње земаља у региону представљају потребу и интерес, како сваке земље појединачно тако и региона у цјелини, те да ће за земље Западног Балкана то бити важна легитимација на путу реализације њихових европских амбиција.

Изражавајући задовољство што ће своју дипломатску мисју обављати у Црној Гори, амбасадор Лутовац је нагласио да га веома радује напредак наше земље и резултати у сфери реформских активности. Он је уједно истакао да ће настојати да током свог мандата да пуни допринос интензивирању сарадње двију пријатељских држава, које дијеле заједничку прошлост, али имају и заједничку европску будућност.

Обострано је констатовано да постоје могућности за успостављање тако квалитетне садање Црне Горе и Србије која би била позитиван примјер, како у региону, тако и шире.

Предсједник Ђукановић и амбасадор Лутовац су разговарали и о другим актуелним питањима од обостраног интереса за двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?