Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saoštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika Uskrsa

Objavljeno: 21.03.2008. 21:35 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović je, povodom velikog hrišćanskog praznika Uskrsa, uputio čestitke nadbiskupu Barskom i primasu Srpskom Zefu Gašiju, biskupu Kotorskom Iliji Janjiću, svještenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti.

Uz podsjećanje na veoma konstruktivnu i odgovornu ulogu koju je Rimokatolička crkva imala u procesima demokratizacije Crne Gore, premijer Đukanović je naglasio da nas nadahnuće velikog hrišćanskog praznika približava idealima stvaranja opšteg dobra, čemu stremi Crna Gora, kao država prepoznatljivog multietničkog i multikulturnog karaktera.

Uskrs je praznik koji u vjernicima i svim ljudima dobre volje budi ljubav, utemeljenu u trajnim hrišćanskim vrijednostima. Težnja ka miru, pravednosti i solidarnosti među ljudima krasi dane Uskrsa, čiji nas smisao vodi duhu pregalaštva, neophodnom za izgradnju boljeg društva istakao je premijer Đukanović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?