Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саоштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио честитке поводом великог хришћанског празника Ускрса

Објављено: 21.03.2008. 21:35 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић је, поводом великог хришћанског празника Ускрса, упутио честитке надбискупу Барском и примасу Српском Зефу Гашију, бискупу Которском Илији Јањићу, свјештенству и свим вјерницима католичке вјероисповјести.

Уз подсјећање на веома конструктивну и одговорну улогу коју је Римокатоличка црква имала у процесима демократизације Црне Горе, премијер Ђукановић је нагласио да нас надахнуће великог хришћанског празника приближава идеалима стварања општег добра, чему стреми Црна Гора, као држава препознатљивог мултиетничког и мултикултурног карактера.

Ускрс је празник који у вјерницима и свим људима добре воље буди љубав, утемељену у трајним хришћанским вриједностима. Тежња ка миру, праведности и солидарности међу људима краси дане Ускрса, чији нас смисао води духу прегалаштва, неопходном за изградњу бољег друштва истакао је премијер Ђукановић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?