Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika - Vaskrsa

Objavljeno: 26.04.2008. 23:31 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom velikog hrišćanskog praznika - Vaskrsa čestitke vjernicima, sveštenstvu i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

''Snažno je i neprolazno značenje Vaskrsa, praznika koji tradicionalno donosi radost u domove vjernika i svih dobronamjernih ljudi. Hristovo Vaskrsnuće predstavlja trajno svjedočanstvo pobjede dobra, dostojanstva i čovjekoljublja. Iz izvora hrišćanske vjere proističe i vječita nada u mir, ljubav i zajedništvo među ljudima, izgrađeno na temeljima međusobnog razumijevanja i uvažavanja. Na takvim principima treba da počiva i moderno društvo, u čijoj se osnovi nalaze civilizacijske vrijednosti kojima se afirmiše pravda, solidarnost i tolerancija.

Uvjeren sam da je Crna Gora, kao država u kojoj se sa posebnim senzibilitetom baštine ove tekovine, na sigurnom putu opšteg napretka i dinamične izgradnje boljeg i srećnijeg društva za sve naše građane. Neka onda i dan Hristovog Vaskrsnuća ojača našu vjeru, podstakne nas na dobročinstvo i donese blagostanje i napredak.''
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?