Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио честитке поводом великог хришћанског празника - Васкрса

Објављено: 26.04.2008. 23:31 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је поводом великог хришћанског празника - Васкрса честитке вјерницима, свештенству и свим грађанима православне вјероисповијести у Црној Гори.

''Снажно је и непролазно значење Васкрса, празника који традиционално доноси радост у домове вјерника и свих добронамјерних људи. Христово Васкрснуће представља трајно свједочанство побједе добра, достојанства и човјекољубља. Из извора хришћанске вјере проистиче и вјечита нада у мир, љубав и заједништво међу људима, изграђено на темељима међусобног разумијевања и уважавања. На таквим принципима треба да почива и модерно друштво, у чијој се основи налазе цивилизацијске вриједности којима се афирмише правда, солидарност и толеранција.

Увјерен сам да је Црна Гора, као држава у којој се са посебним сензибилитетом баштине ове тековине, на сигурном путу општег напретка и динамичне изградње бољег и срећнијег друштва за све наше грађане. Нека онда и дан Христовог Васкрснућа ојача нашу вјеру, подстакне нас на доброчинство и донесе благостање и напредак.''
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?