Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Đukanović predsjedavaće 35. sjednicom Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem

Objavljeno: 20.12.2019. 15:52 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović će danas predsjedavati 35. sjednicom Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem. U radu sjednice učestvovaće Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore.

U kontekstu sprovođenja politike održivog razvoja, Nacionalni savjet će razmotriti implementaciju nacionalnih strategija održivog razvoja i integralnog upravljanja obalnim područjem. 

Uzimajući u obzir rezultate nedavno održanog Samita o održivom razvoju, tekuću reformu sistema Ujedinjenih nacija, kao i nalaze Prvog globalog izvještaja o održivom razvoju, biće analizirani trogodišnji trendovi u implementaciji ciljeva i mjera održivog razvoja koji su utvrđeni Akcionim planom Nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine u skladu sa zahtjevima Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj. Takođe, biće razmotrene prioritetne aktivnosti koje se odnose na održivo planiranje prostora morskog područja i zaštitu biodiverziteta.

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimak (kadrove) početka sjednice.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?