Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Ђукановић предсједаваће 35. сједницом Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем

Објављено: 20.12.2019. 15:52 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић ће данас предсједавати 35. сједницом Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем. У раду сједнице учествоваће Душко Марковић, предсједник Владе Црне Горе.

У контексту спровођења политике одрживог развоја, Национални савјет ће размотрити имплементацију националних стратегија одрживог развоја и интегралног управљања обалним подручјем. 

Узимајући у обзир резултате недавно одржаног Самита о одрживом развоју, текућу реформу система Уједињених нација, као и налазе Првог глобалог извјештаја о одрживом развоју, биће анализирани трогодишњи трендови у имплементацији циљева и мјера одрживог развоја који су утврђени Акционим планом Националне стратегије одрживог развоја до 2030. године у складу са захтјевима Агенде Уједињених нација за одрживи развој. Такође, биће размотрене приоритетне активности које се односе на одрживо планирање простора морског подручја и заштиту биодиверзитета.

Служба за информисање Предсједника Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимак (кадрове) почетка сједнице.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?