Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa stalnim predstavnikom Svjetske banke u Crnoj Gori Jan Peter Oltersom

Objavljeno: 18.06.2008. 00:38 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Podgorici sa stalnim predstavnikom Svjetske banke u Crnoj Gori Jan Peter Oltersom.

Predsjednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da kancelarija Svjetske banke u Podgorici, nakon prijema Crne Gore u članstvo ove renomirane međunarodne finansijske institucije, funkcioniše već godinu dana, kao i veoma uspješnom saradnjom koja je u ovom periodu ostvarena između Svjetske banke i nadležnih Vladinih organa i institucija. Premijer je naglasio vrijednu podršku koju je Vlada u prethodnom periodu imala od Kancelarije kroz veoma bogat portfolio projekata, prije svega u oblasti razvoja održivog turizma, energetike, zemljišne politike, kao i kroz dizajniranje završne faze aranžmana javno-privatnog partnerstva za izgradnju autoputa Bar Boljare gdje savjetodavne usluge pruža IFC. U ovom kontekstu, sagovornici su poseban značaj pridali podudarnosti u viđenju magistralnih pravaca budućeg razvoja Crne Gore.
Gospodin Olters je obavijestio predsjednika Đukanovića da se, po viđenju Svjetske banke, progres zajedničkih projekata u Crnoj Gori odvija veoma zadovoljavajućom dinamikom i iznio očekivanje da će Svjetska banka i u budućnosti biti snažna podrška Vladinim aktivnostima. On je informisao predsjednika Vlade o skorašnjoj posjeti Crnoj Gori Direktora u Svjetskoj banci zaduženog za Crnu Goru, što će biti dobra prilika da se zajednički napravi presjek stanja u implementaciji aktuelnih projekata i predlože novi angažmani Svjetske banke u sektorima kojim će se posvetiti posebna pažnja u budućem razvoju Crne Gore, što će stvoriti solidne temelje za trajni rast ekonomije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?