Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са сталним представником Свјетске банке у Црној Гори Јан Петер Олтерсом

Објављено: 18.06.2008. 00:38 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас у Подгорици са сталним представником Свјетске банке у Црној Гори Јан Петер Олтерсом.

Предсједник Ђукановић изразио је задовољство чињеницом да канцеларија Свјетске банке у Подгорици, након пријема Црне Горе у чланство ове реномиране међународне финансијске институције, функционише већ годину дана, као и веома успјешном сарадњом која је у овом периоду остварена између Свјетске банке и надлежних Владиних органа и институција. Премијер је нагласио вриједну подршку коју је Влада у претходном периоду имала од Канцеларије кроз веома богат портфолио пројеката, прије свега у области развоја одрживог туризма, енергетике, земљишне политике, као и кроз дизајнирање завршне фазе аранжмана јавно-приватног партнерства за изградњу аутопута Бар Бољаре гдје савјетодавне услуге пружа ИФЦ. У овом контексту, саговорници су посебан значај придали подударности у виђењу магистралних праваца будућег развоја Црне Горе.
Господин Олтерс је обавијестио предсједника Ђукановића да се, по виђењу Свјетске банке, прогрес заједничких пројеката у Црној Гори одвија веома задовољавајућом динамиком и изнио очекивање да ће Свјетска банка и у будућности бити снажна подршка Владиним активностима. Он је информисао предсједника Владе о скорашњој посјети Црној Гори Директора у Свјетској банци задуженог за Црну Гору, што ће бити добра прилика да се заједнички направи пресјек стања у имплементацији актуелних пројеката и предложе нови ангажмани Свјетске банке у секторима којим ће се посветити посебна пажња у будућем развоју Црне Горе, што ће створити солидне темеље за трајни раст економије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?