Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana sjednica Nacionalniog savjeta za održivi razvoj

Objavljeno: 27.06.2008. 22:02 Autor: Naslovna strana
Nacionalni savjet za održivi razvoj trebalo bi da, umjesto sadašnjih 45, ima 25 članova, kako bi se postigla veća efikasnost u donošenju odluka i unaprijedio dijalog između članova. To je danas saopšteno na 14. sjednici Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, kojom je predsjedavao premijer Milo Đukanović.

U predlogu Kancelarije za održivi razvoj (KOR), koja je u aprilu dobila mandat da predloži dopunu reforme Savjeta, navodi se da će njegovu strukturu činiti predsjednik i zamjenik, šef KOR-a, po četiri predstavnika Vlade i nevladinog (NVO) sektora, tri predstavnika lokalnih zajednica, kao i četiri društveno priznate ličnosti sa iskustvom iz te oblasti.

Premijer Milo Đukanović kazao je da u Crnoj Gori odavno nema političke diskriminacije i da Nacionalni savjet za održivi razvoj nije mjesto za rehabilitaciju.

Na sjednici je usvojen prvi godišnji izvještaj o implementaciji Nacionalne strategije održivog razvoja, a prezentaciju Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Hrvatske uradio je direktor tog Fonda Vinko Mladineo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?