Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана сједница Националниог савјета за одрживи развој

Објављено: 27.06.2008. 22:02 Аутор: Насловна страна
Национални савјет за одрживи развој требало би да, умјесто садашњих 45, има 25 чланова, како би се постигла већа ефикасност у доношењу одлука и унаприједио дијалог између чланова. То је данас саопштено на 14. сједници Националног савјета за одрживи развој, којом је предсједавао премијер Мило Ђукановић.

У предлогу Канцеларије за одрживи развој (КОР), која је у априлу добила мандат да предложи допуну реформе Савјета, наводи се да ће његову структуру чинити предсједник и замјеник, шеф КОР-а, по четири представника Владе и невладиног (НВО) сектора, три представника локалних заједница, као и четири друштвено признате личности са искуством из те области.

Премијер Мило Ђукановић казао је да у Црној Гори одавно нема политичке дискриминације и да Национални савјет за одрживи развој није мјесто за рехабилитацију.

На сједници је усвојен први годишњи извјештај о имплементацији Националне стратегије одрживог развоја, а презентацију Фонда за заштиту животне средине и енергетске ефикасности Хрватске урадио је директор тог Фонда Винко Младинео.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?