Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović danas u Atini razgovarao sa grčkim premijerom Kostasom Karamanlisom

Objavljeno: 30.06.2008. 22:05 Autor: Naslovna strana
"Veoma je važno da vi učinite sve što je u vašim rukama u procesu pristupanja Evropskoj uniji i da budete spremni za naredni korak na evropskom putu", saopštio je grčki premijer Kostas Karamanlis tokom današnjeg susreta u Atini sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem.

Crnogorski premijer upoznao je grčkog kolegu sa namjerom Crne Gore da u ovoj godini aplicira za status kandidata za člana Evropske unije. Đukanović je izrazio uvjerenje da Irsko "ne" Lisabonskom ugovoru neće zaustaviti proces proširenja, odnosno, kako je istakao Đukanović, ujedinjenja Evrope na cijelom kontinentu.

"Grčka ima puno razumijevanje za takve želje Crne Gore", saopštio je Karamanlis.

Dvojica premijera razgovarali su i o bilateralnoj, posebno ekonomskoj saradnji, iskazujući spremnost dvije vlade da uspostave institucionalni okvir koji bi olakšao tu saradnju.

Premijer Đukanović ukazao je da Crna Gora ulazi u veliki investicioni ciklus i pozvao grčke investitore da učestvuju u krupnim infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori.

Đukanović i Karamanlis razmotrili su i aktuelnu situaciju u regionu, a grčki premijer sa zadovoljstvom je prihvatio poziv Đukanovića da posjeti Crnu Goru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?