Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић данас у Атини разговарао са грчким премијером Костасом Караманлисом

Објављено: 30.06.2008. 22:05 Аутор: Насловна страна
"Веома је важно да ви учините све што је у вашим рукама у процесу приступања Европској унији и да будете спремни за наредни корак на европском путу", саопштио је грчки премијер Костас Караманлис током данашњег сусрета у Атини са предсједником Владе Црне Горе Милом Ђукановићем.

Црногорски премијер упознао је грчког колегу са намјером Црне Горе да у овој години аплицира за статус кандидата за члана Европске уније. Ђукановић је изразио увјерење да Ирско "не" Лисабонском уговору неће зауставити процес проширења, односно, како је истакао Ђукановић, уједињења Европе на цијелом континенту.

"Грчка има пуно разумијевање за такве жеље Црне Горе", саопштио је Караманлис.

Двојица премијера разговарали су и о билатералној, посебно економској сарадњи, исказујући спремност двије владе да успоставе институционални оквир који би олакшао ту сарадњу.

Премијер Ђукановић указао је да Црна Гора улази у велики инвестициони циклус и позвао грчке инвеститоре да учествују у крупним инфраструктурним пројектима у Црној Гори.

Ђукановић и Караманлис размотрили су и актуелну ситуацију у региону, а грчки премијер са задовољством је прихватио позив Ђукановића да посјети Црну Гору.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?