Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Koreje Kim Young Hee

Objavljeno: 23.09.2008. 22:33 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Koreje Kim Young Hee.

Premijer Đukanović je obavijestio ambasadorku o pređenom putu Crne Gore na polju evropskih i evroatlanskih integracija i planovima za skoro apliciranje za članstvo u Evropskoj Uniji, kao i o kontinuitetu reformi koje Crna Gora sprovodi na političkom, ekonomskom i bezbjednosnom planu, težeći da svoj sistem što prije upodobi sa evropskim. On je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima za vrijeme mandata gospođe Young-Hee, ističući da su za Crnu Goru veoma inspirativna iskustva ekonomskog razvoja Koreje, naročito iz oblasti koje bi svoju primjenu mogle naći u našoj ekonomiji. Naglašen je interes obije strane za intenziviranje političke i ekonomske saradnje, zašta postoje svi preduslovi.

Ambasadorka Young-Hee je podržala put Crne ka punopravnom članstvu u EU i iskazala svoje poštovanje i podršku skorašnjem napretku na razvojnom planu u Crnoj Gori. Sa zadovoljstvom je konstatovan nedavni porast broja turista iz Republike Koreje koji dolaze u Crnu Goru i saopštena obostrana spremnost za snažnu podršku dolasku koreanskih investitora, gdje jedan broj svjetski poznatih kompanija iz ove zemlje, posebno iz oblasti građevinarstva, ozbiljno razmatra ulazak na crnogorsko tržište.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?