Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио у опроштајну посјету амбасадорку Републике Кореје Ким Yоунг Хее

Објављено: 23.09.2008. 22:33 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас у опроштајну посјету амбасадорку Републике Кореје Ким Yоунг Хее.

Премијер Ђукановић је обавијестио амбасадорку о пређеном путу Црне Горе на пољу европских и евроатланских интеграција и плановима за скоро аплицирање за чланство у Европској Унији, као и о континуитету реформи које Црна Гора спроводи на политичком, економском и безбједносном плану, тежећи да свој систем што прије уподоби са европским. Он је изразио задовољство постигнутим резултатима за вријеме мандата госпође Yоунг-Хее, истичући да су за Црну Гору веома инспиративна искуства економског развоја Кореје, нарочито из области које би своју примјену могле наћи у нашој економији. Наглашен је интерес обије стране за интензивирање политичке и економске сарадње, зашта постоје сви предуслови.

Амбасадорка Yоунг-Хее је подржала пут Црне ка пуноправном чланству у ЕУ и исказала своје поштовање и подршку скорашњем напретку на развојном плану у Црној Гори. Са задовољством је констатован недавни пораст броја туриста из Републике Кореје који долазе у Црну Гору и саопштена обострана спремност за снажну подршку доласку кореанских инвеститора, гдје један број свјетски познатих компанија из ове земље, посебно из области грађевинарства, озбиљно разматра улазак на црногорско тржиште.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?