Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Republike Bugarske odlična platforma za unaprjeđenje odbrambene saradnje

Objavljeno: 17.02.2020. 15:30 Autor: Biro za odnose sa javnošću MO
Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa ambasadorkom Bugarske Meglenom Plugčijevom Aleksandrovom i novoimenovanim izaslanikom odbrane te zemlje, pukovnikom Momčilom Ivanovim.

Bošković je čestitao pukovniku Ivanovom na novoj dužnosti i poželio uspješan mandat u narednom periodu. Istakao je prijateljske odnose između ministarstava odbrane dvije zemlje, koji su ostvareni u proteklim godinama i poručio da predstavljaju odličnu platformu za dalje unaprjeđenje bilateralne saradnje. 

Ministar je informisao pukovnika o aktuelnim planovima i prioritetima Ministarstva odbrane Crne Gore, apostrofirao posvećenost Crne Gore očuvanju stabilnosti i bezbjednosti regiona, kroz aktivnu promociju NATO politike „otvorenih vrata“ i angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama. 

Pukovnik Ivanov istakao je posvećenost odbrambenoj saradnji između dva ministarstva, kao i potrebu razmjene najbitnijih praksi u cilju jačanja nacionalnih odbrambenih sistema dvije zemlje. Pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evroatlantskih integracija, te naglasio ključnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?