Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Традиционално пријатељство Црне Горе и Републике Бугарске одлична платформа за унапрјеђење одбрамбене сарадње

Објављено: 17.02.2020. 15:30 Аутор: Биро за односе са јавношћу МО
Министар одбране Предраг Бошковић састао се са амбасадорком Бугарске Мегленом Плугчијевом Александровом и новоименованим изаслаником одбране те земље, пуковником Момчилом Ивановим.

Бошковић је честитао пуковнику Ивановом на новој дужности и пожелио успјешан мандат у наредном периоду. Истакао је пријатељске односе између министарстава одбране двије земље, који су остварени у протеклим годинама и поручио да представљају одличну платформу за даље унапрјеђење билатералне сарадње. 

Министар је информисао пуковника о актуелним плановима и приоритетима Министарства одбране Црне Горе, апострофирао посвећеност Црне Горе очувању стабилности и безбједности региона, кроз активну промоцију НАТО политике „отворених врата“ и ангажовање припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама. 

Пуковник Иванов истакао је посвећеност одбрамбеној сарадњи између два министарства, као и потребу размјене најбитнијих пракси у циљу јачања националних одбрамбених система двије земље. Похвалио је резултате које је Црна Гора остварила на путу евроатлантских интеграција, те нагласио кључну улогу Црне Горе у контексту регионалне безбједности и стабилности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?