Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa ambasadorom Republike Bugarske u Crnoj Gori Majom Dobrevom

Objavljeno: 13.02.2009. 20:51 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Bugarske u Crnoj Gori Majom Dobrevom.

Premijer Đukanović je, ističući dosadašnju dobru saradnju dvije Vlade, izrazio očekivanje da će u narednom periodu bilateralni odnosi Crne Gore i Bugarske biti intenzivirani, a posebno na ekonomskom planu.

Ambasador Dobreva je podvukla da je Bugarska uvijek podržavala evropske i evroatlantske aspiracije Crne Gore i da će to činiti i u narednim etapama crnogorskih integracija. Ona je ocijenila da je Crna Gora politički i ekonomski već spremna za priključenje i da su joj na tom putu preostali još samo nužni administrativni koraci.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili mogućnostima za unaprjeđenje ekonomske saradnje. Ambasador Dobreva je istakla da bugarske kompanije pokazuju veliko interesovanje za učešće u infrastrukturnim projektima u Crnoj Gori, kao i za privatizaciju pojedinih preduzeća. Ona je ocijenila da Crna Gora nije samo atraktivna turistička, nego i investiciona destinacija, jer se u prethodnom periodu dokazala kao faktor mira i stabilnosti u regionu.

Zahvaljujući bugarskoj Vladi na podršci evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, premijer Đukanović je podvukao da su partneri iz ove zemlje dobrodošli na crnogorskim tenderima za projekte infrastrukture, kao i u procesu privatizacije.

Predsjednik Vlade se osvrnuo i na posljedice globalne ekonomske krize, ocjenjujući da se one mogu sanirati samo združenom akcijom najrazvijenijih država svijeta, dok bi za stabilnost i blagi rast crnogorske ekonomije u ovoj godini bilo dovoljno da krene realizacija nekoliko već pripremljenih, krupnih projekata, na čemu Vlada intenzivno radi sa investitorima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?