Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са амбасадором Републике Бугарске у Црној Гори Мајом Добревом

Објављено: 13.02.2009. 20:51 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Републике Бугарске у Црној Гори Мајом Добревом.

Премијер Ђукановић је, истичући досадашњу добру сарадњу двије Владе, изразио очекивање да ће у наредном периоду билатерални односи Црне Горе и Бугарске бити интензивирани, а посебно на економском плану.

Амбасадор Добрева је подвукла да је Бугарска увијек подржавала европске и евроатлантске аспирације Црне Горе и да ће то чинити и у наредним етапама црногорских интеграција. Она је оцијенила да је Црна Гора политички и економски већ спремна за прикључење и да су јој на том путу преостали још само нужни административни кораци.

Саговорници су посебну пажњу посветили могућностима за унапрјеђење економске сарадње. Амбасадор Добрева је истакла да бугарске компаније показују велико интересовање за учешће у инфраструктурним пројектима у Црној Гори, као и за приватизацију појединих предузећа. Она је оцијенила да Црна Гора није само атрактивна туристичка, него и инвестициона дестинација, јер се у претходном периоду доказала као фактор мира и стабилности у региону.

Захваљујући бугарској Влади на подршци европским и евроатлантским интеграцијама Црне Горе, премијер Ђукановић је подвукао да су партнери из ове земље добродошли на црногорским тендерима за пројекте инфраструктуре, као и у процесу приватизације.

Предсједник Владе се осврнуо и на посљедице глобалне економске кризе, оцјењујући да се оне могу санирати само здруженом акцијом најразвијенијих држава свијета, док би за стабилност и благи раст црногорске економије у овој години било довољно да крене реализација неколико већ припремљених, крупних пројеката, на чему Влада интензивно ради са инвеститорима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?