Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović boravio u zvaničnoj posjeti Kataru

Objavljeno: 17.02.2009. 20:32 Autor: Naslovna strana
Bilateralna saradnja, a posebno na ekonomskom planu, između Vlada Crne Gore i Katara biće u narednom periodu značajno intenzivirana ocijenjeno je u razgovorima koje je predsjednik Vlade Milo Đukanović imao danas u Dohi sa najvišim zvaničnicima ove zemlje.

Premijer Đukanović imao je odvojene susrete sa šefom države Katara Emirom Hamadom bin Kalifom Al-Tanijem i predsjednikom Vlade i ministrom inostranih poslova Hamadom bin Jasimom bin Jabir Al-Tanijem. Delegacija Vlade Crne Gore posjetila je i Privrednu i industrijsku komoru Katara, a tokom boravka u Dohi potpisana su četiri međuvladina sporazuma: Sporazum o recipročnoj promociji i zaštiti investicija, Sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, Memorandum o razumijevanju u oblasti turizma i Memorandum o razumijevanju u oblasti sporta između Olimpijskih komiteta dvije države.

Tokom razgovora konstatovano je da je prva zvanična posjeta premijera Đukanovica Kataru odlična prilika za intenziviranje bilateralnih odnosa, a najavljen je i nastavak susreta na najvišem nivou jer su predsjednik i premijer Katara sa zadovoljstvom prihvatili poziv premijera Đukanovića da u narednim mjesecima posjete Crnu Goru.

Domaćini su posebno interesovanje iskazali za mogućnosti investiranja u turističke potencijale Crne Gore, i to prevashodno kroz saradnju na nivou dvije Vlade. Dogovoreno je formiranje mješovitog međuvladinog komiteta koji će razmotriti i mogućnost za učešće katarskih investitora u projektima infrastrukture i energetike, kao i uspostavljanja direktne avionske linije Crne Gore sa ovim regionom.

Razgovori predstavnika dvije Vlade biće nastavljeni već tokom narednog mjeseca, kada je najavljen dolazak privredne delegacije Katara u Podgoricu.

U delegaciji Vlade Crne Gore, koju je predvodio premijer Đukanović, bili su i šef diplomatije Milan Roćen i ministar za ekonomski razvoj Branimir Gvozdenović.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?