Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић боравио у званичној посјети Катару

Објављено: 17.02.2009. 20:32 Аутор: Насловна страна
Билатерална сарадња, а посебно на економском плану, између Влада Црне Горе и Катара биће у наредном периоду значајно интензивирана оцијењено је у разговорима које је предсједник Владе Мило Ђукановић имао данас у Дохи са највишим званичницима ове земље.

Премијер Ђукановић имао је одвојене сусрете са шефом државе Катара Емиром Хамадом бин Калифом Ал-Танијем и предсједником Владе и министром иностраних послова Хамадом бин Јасимом бин Јабир Ал-Танијем. Делегација Владе Црне Горе посјетила је и Привредну и индустријску комору Катара, а током боравка у Дохи потписана су четири међувладина споразума: Споразум о реципрочној промоцији и заштити инвестиција, Споразум о економској, трговинској и техничкој сарадњи, Меморандум о разумијевању у области туризма и Меморандум о разумијевању у области спорта између Олимпијских комитета двије државе.

Током разговора констатовано је да је прва званична посјета премијера Ђукановица Катару одлична прилика за интензивирање билатералних односа, а најављен је и наставак сусрета на највишем нивоу јер су предсједник и премијер Катара са задовољством прихватили позив премијера Ђукановића да у наредним мјесецима посјете Црну Гору.

Домаћини су посебно интересовање исказали за могућности инвестирања у туристичке потенцијале Црне Горе, и то превасходно кроз сарадњу на нивоу двије Владе. Договорено је формирање мјешовитог међувладиног комитета који ће размотрити и могућност за учешће катарских инвеститора у пројектима инфраструктуре и енергетике, као и успостављања директне авионске линије Црне Горе са овим регионом.

Разговори представника двије Владе биће настављени већ током наредног мјесеца, када је најављен долазак привредне делегације Катара у Подгорицу.

У делегацији Владе Црне Горе, коју је предводио премијер Ђукановић, били су и шеф дипломатије Милан Роћен и министар за економски развој Бранимир Гвозденовић.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?