Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio ambasadora Švedske Kristera Bringeusa

Objavljeno: 03.03.2009. 23:25 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Švedske Kristera Bringeusa.

Premijer Đukanović izrazio je zahvalnost Vladi Švedske na podršci crnogorskim reformama u procesu implementacije evropskih standarda. On je ukazao da postoji realan prostor za unapređenje trgovinske saradnje između dvije zemlje, veće prisustvo investitora iz Švedske u Crnoj Gori, kao i za dalje usvajanje standarda u politici održivog razvoja, na osnovu iskustava koja Švedska ima na tom planu.

Ambasador Bringeus, čija zemlja preuzima predsjedavanje EU od 1.jula, istakao je da Crna Gora ima u Švedskoj ozbiljnog i pouzdanog partnera, kada je riječ o proširenju Evropske unije na region Zapadnog Balkana. On je saopštio da Švedska na razmatranje crnogorske aplikacije ne gleda kao na političko, već tehničko pitanje, i izrazio očekivanje da će uskoro uslijediti odluka o narednom koraku u pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Sagovornici su razmotrili i situaciju u regionu, uz zajedničku ocjenu da je budućnost Zapadnog Balkana u širim integracijama, jer je to i jedina garancija stabilnosti i regiona i Evrope.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?