Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио амбасадора Шведске Кристера Брингеуса

Објављено: 03.03.2009. 23:25 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Шведске Кристера Брингеуса.

Премијер Ђукановић изразио је захвалност Влади Шведске на подршци црногорским реформама у процесу имплементације европских стандарда. Он је указао да постоји реалан простор за унапређење трговинске сарадње између двије земље, веће присуство инвеститора из Шведске у Црној Гори, као и за даље усвајање стандарда у политици одрживог развоја, на основу искустава која Шведска има на том плану.

Амбасадор Брингеус, чија земља преузима предсједавање ЕУ од 1.јула, истакао је да Црна Гора има у Шведској озбиљног и поузданог партнера, када је ријеч о проширењу Европске уније на регион Западног Балкана. Он је саопштио да Шведска на разматрање црногорске апликације не гледа као на политичко, већ техничко питање, и изразио очекивање да ће ускоро услиједити одлука о наредном кораку у приступању Црне Горе Европској унији.

Саговорници су размотрили и ситуацију у региону, уз заједничку оцјену да је будућност Западног Балкана у ширим интеграцијама, јер је то и једина гаранција стабилности и региона и Европе.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?