Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Đukanović - Pabrikis

Objavljeno: 18.03.2009. 19:50 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas šefa Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (OEBS/ODIHR) za praćenje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori Artisa Pabrikisa.

Premijer Đukanović je izrazio uvjerenje da će predstojeći izbori 29.marta biti organizovani i sprovedeni u skladu sa standardima OEBS-a, izrazivši zahvalnost posmatračkoj misiji na konstruktivnoj saradnji. On je podvukao da će se Vlada Crne Gore sa pažnjom upoznati sa izvještajima posmatračke misije koji se objavljuju tokom i nakon izbornog procesa, a sve u cilju usavršavanja izbornog sistema u Crnoj Gori.

Šef Kancelarije OEBS/ODIHR za praćenje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori Artis Pabrikis ocijenio je da Crna Gora pravi velike korake na putu sveukupnih reformi i približavanja evropskim i evroatlantskim integracijama, uz ocjenu da će izbori pomoći novoj Vladi da se uspješno nosi sa posljedicama globalne ekonomske krize i da kvalitetno realizuje naredne korake u procesu integracija.

On je zahvalio Vladi Crne Gore na pomoći koju je dobila posmatračka misija za obavljanje svog posla, podsjećajući da je već objavljen prvi izvještaj misije, a da će šest do osam nedjelja nakon izbora biti objavljen i završni izvještaj.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?