Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Ђукановић - Пабрикис

Објављено: 18.03.2009. 19:50 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас шефа Канцеларије за демократске институције и људска права (ОЕБС/ОДИХР) за праћење парламентарних избора у Црној Гори Артиса Пабрикиса.

Премијер Ђукановић је изразио увјерење да ће предстојећи избори 29.марта бити организовани и спроведени у складу са стандардима ОЕБС-а, изразивши захвалност посматрачкој мисији на конструктивној сарадњи. Он је подвукао да ће се Влада Црне Горе са пажњом упознати са извјештајима посматрачке мисије који се објављују током и након изборног процеса, а све у циљу усавршавања изборног система у Црној Гори.

Шеф Канцеларије ОЕБС/ОДИХР за праћење парламентарних избора у Црној Гори Артис Пабрикис оцијенио је да Црна Гора прави велике кораке на путу свеукупних реформи и приближавања европским и евроатлантским интеграцијама, уз оцјену да ће избори помоћи новој Влади да се успјешно носи са посљедицама глобалне економске кризе и да квалитетно реализује наредне кораке у процесу интеграција.

Он је захвалио Влади Црне Горе на помоћи коју је добила посматрачка мисија за обављање свог посла, подсјећајући да је већ објављен први извјештај мисије, а да ће шест до осам недјеља након избора бити објављен и завршни извјештај.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?