Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ambasadora Republike Italije Serđa Barbantija

Objavljeno: 03.04.2009. 23:41 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas ambasadora Republike Italije Serđa Barbantija.

Predsjednik Đukanović uputio je čestitke ambasadoru Barbantiju povodom njegovog imenovanja na dužnost ambasadora u Crnoj Gori, iskazujući svoje uvjerenje u uspješnost njegove misije. Premijer je naglasio da će ambasada Italije u Vladi imati iskrenog parntera u daljem produbljivanju prijateljstva i dobrosusjedstva, odnosno svestrane saradnje dvije zemlje, izražavajući zadovoljstvo sadašnjim tempom razvoja međusobnih odnosa. On je posebno istakao značajan impuls koji u tom smjeru predstavljaju nedavna posjeta Crnoj Gori Predsjednika Vlade Italije Silvija Bersluskonija, kao i posjeta predsjednika Đukanovića Italiji sredinom prošle godine.

Predsjednik Đukanović i ambasador Barbanti podržali su aktuelne napore međunarodne zajednice u cilju izlaska iz globalne ekonomske krize i izrazili zadovoljstvo jučerašnjim odlukama samita G20 u Londonu. U tom kontekstu, Premijer je čestitao Italiji na uspješnom predsjedavanju grupom osam najrazvijenijih zemalja svijeta (G8) tokom 2009.godine.

Ambasador Barbanti je saopštio viđenje svoje zemlje o Crnoj Gori koja čvrsto ide svojim jasnim putem evropskih i evroatlanskih integracija, potvrđujući pri tom podršku Italije ovakvoj orijentaciji, uz uvjerenje da će to biti pouzdan putokaz sve širem krugu značajnih italijanskih investitora zainteresovanih za ulaganja u crnogorsku ekonomiju.

Konstatovane su veoma široke mogućnosti saradnje u energetskom sektoru, uz već izraženo zanimanje italijanskih kompanija za učešće na aktuelnim tenderima za dokapitalizaciju EPCG i izgradnju novih energetskih objekata u Crnoj Gori, ali i brojne druge, prije svega kroz unaprjeđenje menadžmenta u malom i srednjem biznisu u turizmu i poljoprivredi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?