Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио амбасадора Републике Италије Серђа Барбантија

Објављено: 03.04.2009. 23:41 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Републике Италије Серђа Барбантија.

Предсједник Ђукановић упутио је честитке амбасадору Барбантију поводом његовог именовања на дужност амбасадора у Црној Гори, исказујући своје увјерење у успјешност његове мисије. Премијер је нагласио да ће амбасада Италије у Влади имати искреног парнтера у даљем продубљивању пријатељства и добросусједства, односно свестране сарадње двије земље, изражавајући задовољство садашњим темпом развоја међусобних односа. Он је посебно истакао значајан импулс који у том смјеру представљају недавна посјета Црној Гори Предсједника Владе Италије Силвија Берслусконија, као и посјета предсједника Ђукановића Италији средином прошле године.

Предсједник Ђукановић и амбасадор Барбанти подржали су актуелне напоре међународне заједнице у циљу изласка из глобалне економске кризе и изразили задовољство јучерашњим одлукама самита Г20 у Лондону. У том контексту, Премијер је честитао Италији на успјешном предсједавању групом осам најразвијенијих земаља свијета (Г8) током 2009.године.

Амбасадор Барбанти је саопштио виђење своје земље о Црној Гори која чврсто иде својим јасним путем европских и евроатланских интеграција, потврђујући при том подршку Италије оваквој оријентацији, уз увјерење да ће то бити поуздан путоказ све ширем кругу значајних италијанских инвеститора заинтересованих за улагања у црногорску економију.

Констатоване су веома широке могућности сарадње у енергетском сектору, уз већ изражено занимање италијанских компанија за учешће на актуелним тендерима за докапитализацију ЕПЦГ и изградњу нових енергетских објеката у Црној Гори, али и бројне друге, прије свега кроз унапрјеђење менаџмента у малом и средњем бизнису у туризму и пољопривреди.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?