Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i ministar inostranih poslova Milan Roćen razgovarali sa ministrom za vanredne situacije Ruske Federacije Sergejem Šojguom

Objavljeno: 04.04.2009. 21:32 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas Sergeja Šojgua, ministra za vanredne situacije Ruske Federacije i kopredsjedavajućeg ruskog dijela Međuvladinog Crnogorsko-Ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Sagovornici su izarazili zadovoljstvo doprinosom Međuvladinog komiteta ukupnoj saradnji dvije prijateljske zemlje. Takođe su izrazili zadovoljstvo intenzitetom političkih kontakata i spremnošću vlada Crne Gore i Rusije za unapređenje ekonomske i ukupne saradnje, kao i za zajedničko traženje rješenja za preventivno djelovanje i efikasnije prevazilaženje posljedica globalne ekonomske i finansijske krize u poslovima od uzajamnog interesa.

U tom svjetlu, posebno je bilo riječi o rješavanju problema KAP-a. Obostrano je izražena spremnost da se u najkraćem roku dinamiziraju pregovori dvije strane u cilju pronalaženja rješenja za održavanje kontinuiteta proizvodnje u KAP-u i Rudniku boksita.

U odvojenom razgovoru ministra inostranih poslova Milana Roćena, kopredsjedavajućeg Crnogorskog dijela Komiteta, sa ministrom Šojguom izraženo je zadovoljstvo dinamikom realizacije dogovora sa nedavno održanog zasijedanja ovog Komiteta u Moskvi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?