Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић и министар иностраних послова Милан Роћен разговарали са министром за ванредне ситуације Руске Федерације Сергејем Шојгуом

Објављено: 04.04.2009. 21:32 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас Сергеја Шојгуа, министра за ванредне ситуације Руске Федерације и копредсједавајућег руског дијела Међувладиног Црногорско-Руског комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу.

Саговорници су изаразили задовољство доприносом Међувладиног комитета укупној сарадњи двије пријатељске земље. Такође су изразили задовољство интензитетом политичких контаката и спремношћу влада Црне Горе и Русије за унапређење економске и укупне сарадње, као и за заједничко тражење рјешења за превентивно дјеловање и ефикасније превазилажење посљедица глобалне економске и финансијске кризе у пословима од узајамног интереса.

У том свјетлу, посебно је било ријечи о рјешавању проблема КАП-а. Обострано је изражена спремност да се у најкраћем року динамизирају преговори двије стране у циљу проналажења рјешења за одржавање континуитета производње у КАП-у и Руднику боксита.

У одвојеном разговору министра иностраних послова Милана Роћена, копредсједавајућег Црногорског дијела Комитета, са министром Шојгуом изражено је задовољство динамиком реализације договора са недавно одржаног засиједања овог Комитета у Москви.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?