Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Austrije u Crnoj Gori Floriana Rauniga

Objavljeno: 25.08.2009. 20:46 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Austrije u Crnoj Gori Florijana Rauniga.
Premijer je zahvalio ambasadoru Raunigu na angažovanju u uspješnoj četvorogodišnjoj misiji tokom koje su dvije zemlje razvile svestranu saradnju. Predsjednik Vlade je istakao lični angažman ambasadora Runiga u jednom od najvažnijih perioda u crnogorskoj istoriji rekavši da smatra posebno važnim i to što ulaskom austrijskih privatnih investicija u Crnu Goru nije prestala pažnja Vlade Austrije za ulaganjima u našu zemlju. Premijer je izrazio zadovoljstvo što se uprkos globalnoj recesiji zainteresovanost austrijskih investitora za Crnu Goru širi sa infrastrukture i na turizam.
Ambasador Raunig je sa zadovoljstvom istakao da između Crne Gore i Austrije nema otvorenih pitanja što za diplomatu predstavlja privilegiju. Naveo je da njegova zemlja nastavlja da bude promoter evropskih integracija Balkana i izrazio očekivanje da će ukidanje viza doprinijeti produbljivanju odnosa građana Crne Gore i Austrije. Ambasador Raunig je ocijenio da se u Crnoj Gori politički život potpuno vratio u uobičajene evropske tokove u odnosu na početak njegovog mandata kada su dominirala pitanja statusa.

Obostrano je zaključeno da je Crna Gora i politički i ekonomski jedna od najstabilinijih tačaka regiona. Ambasador Austrije je ocijenio da to predstavlja posebnu snagu Crne Gore koja bi zbog dobrih odnosa sa svim zemljama regije mogla u budućnosti uzimati i ulogu medijatora.

Premijer Đukanović i ambasador Raunig su ocijenili da će odlični crnogorsko-austrijski ekonomski i politički odnosi nastaviti da se razvijaju i u drugim područjima pri čemu su kultura i nauka istaknute kao oblasti u kojima je moguće unaprijediti međudržavnu saradnju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?