Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио у опроштајну посјету амбасадора Аустрије у Црној Гори Флориана Раунига

Објављено: 25.08.2009. 20:46 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић примио је у опроштајну посјету амбасадора Аустрије у Црној Гори Флоријана Раунига.
Премијер је захвалио амбасадору Раунигу на ангажовању у успјешној четворогодишњој мисији током које су двије земље развиле свестрану сарадњу. Предсједник Владе је истакао лични ангажман амбасадора Рунига у једном од најважнијих периода у црногорској историји рекавши да сматра посебно важним и то што уласком аустријских приватних инвестиција у Црну Гору није престала пажња Владе Аустрије за улагањима у нашу земљу. Премијер је изразио задовољство што се упркос глобалној рецесији заинтересованост аустријских инвеститора за Црну Гору шири са инфраструктуре и на туризам.
Амбасадор Рауниг је са задовољством истакао да између Црне Горе и Аустрије нема отворених питања што за дипломату представља привилегију. Навео је да његова земља наставља да буде промотер европских интеграција Балкана и изразио очекивање да ће укидање виза допринијети продубљивању односа грађана Црне Горе и Аустрије. Амбасадор Рауниг је оцијенио да се у Црној Гори политички живот потпуно вратио у уобичајене европске токове у односу на почетак његовог мандата када су доминирала питања статуса.

Обострано је закључено да је Црна Гора и политички и економски једна од најстабилинијих тачака региона. Амбасадор Аустрије је оцијенио да то представља посебну снагу Црне Горе која би због добрих односа са свим земљама регије могла у будућности узимати и улогу медијатора.

Премијер Ђукановић и амбасадор Рауниг су оцијенили да ће одлични црногорско-аустријски економски и политички односи наставити да се развијају и у другим подручјима при чему су култура и наука истакнуте као области у којима је могуће унаприједити међудржавну сарадњу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?