Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se sa predsjednikom Vlade Norveške Jensom Stoltenbergom

Objavljeno: 24.09.2009. 04:27 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se danas sa predsjednikom Vlade Norveške Jensom Stoltenbergom.
U otvorenom i prijateljskom razgovoru izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i nivoom ukupnih odnosa između dvije zemlje. Ocijenjeno je da na tim osnovama postoji obostrani interes za dalje jačanje ekonomskih veza kroz veće prisustvo norveških investitora u Crnoj Gori. Đukanović je zahvalio Stoltenbergu na kontinuiranoj podršci crnogorskim reformama, kao i na značajnoj razvojnoj pomoći za realizaciju niza projekata u raznim oblastima koje je finansirala norveška Vlada. Posebno je zahvalio na pomoći u procesu reformi sistema odbrane, kao i za podršku evroatlantskim ciljevima Crne Gore.
Stoltenberg je između ostalog istakao da se Norveška zalaže za politiku otvorenih vrata NATO i da podržava zemlje kao što je Crna Gora, koje streme članstvu u Alijansi. On je prihvatio poziv Đukanovića da posjeti Crnu Goru, što će biti novi impuls dinamiziranju odlične saradnje dvije zemlje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?