Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се са предсједником Владе Норвешке Јенсом Столтенбергом

Објављено: 24.09.2009. 04:27 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се данас са предсједником Владе Норвешке Јенсом Столтенбергом.
У отвореном и пријатељском разговору изражено је задовољство досадашњом сарадњом и нивоом укупних односа између двије земље. Оцијењено је да на тим основама постоји обострани интерес за даље јачање економских веза кроз веће присуство норвешких инвеститора у Црној Гори. Ђукановић је захвалио Столтенбергу на континуираној подршци црногорским реформама, као и на значајној развојној помоћи за реализацију низа пројеката у разним областима које је финансирала норвешка Влада. Посебно је захвалио на помоћи у процесу реформи система одбране, као и за подршку евроатлантским циљевима Црне Горе.
Столтенберг је између осталог истакао да се Норвешка залаже за политику отворених врата НАТО и да подржава земље као што је Црна Гора, које стреме чланству у Алијанси. Он је прихватио позив Ђукановића да посјети Црну Гору, што ће бити нови импулс динамизирању одличне сарадње двије земље.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?