Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Njujork: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Djukanović susreo se sa glavnim administratorom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj Helen Klark

Objavljeno: 25.09.2009. 03:49 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Djukanović susreo se sa glavnim administratorom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj Helen Klark. Istaknuta je veoma uspješna saradnja Crne Gore i UNDP u oblastima zaštite životne sredine, socijalne inkluzije i jačanja administrativnih kapaciteta, kao i važnost implementacije zajedničkog programa Jedan UN. Ocijenjeno je da uključivanje Crne Gore u program jedinstvenog djelovanja agencija Ujedinjenih nacija predstavlja potvrdu jasne privrženosti Crne Gore standardima i vrijednostima UN i uspješnosti dosadašnje saradnje.

Klark je izrazila spremnost UNDP da nastavi da pruža dalju podršku Crnoj Gori, posebno u kontekstu dostizanja milenijumskih razvojnih ciljeva i njenih aspiracija za punopravno članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjednik Vlade je naglasio značaj koji Crna Gora pridaje saradnji sa Ujedinjenim nacijama u implementaciji brojnih programa saradnje i prenio spremnost Vlade da se na jasno definisanim smjernicama programa Jedan UN nastavi dalja realizacija projekata u skladu sa razvojnim prioritetima Crne Gore.

Predsjednik Đukanović je ponovio opredijeljenost Vlade da, u saradnji sa UNDP i Austrijskom agencijom za razvoj, nastavi aktivnosti u realizaciji projekta eko-zgrade UN.

Na marginama zasijedanja Generalne skupštine, predsjednik Vlade je danas potpisao Opcioni protokol uz Međunarodni pakt o ekonomskim, socijalnim i kulturnim pravima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?