Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Њујорк: Предсједник Владе Црне Горе Мило Дјукановић сусрео се са главним администратором Програма Уједињених нација за развој Хелен Кларк

Објављено: 25.09.2009. 03:49 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Дјукановић сусрео се са главним администратором Програма Уједињених нација за развој Хелен Кларк. Истакнута је веома успјешна сарадња Црне Горе и УНДП у областима заштите животне средине, социјалне инклузије и јачања административних капацитета, као и важност имплементације заједничког програма Један УН. Оцијењено је да укључивање Црне Горе у програм јединственог дјеловања агенција Уједињених нација представља потврду јасне привржености Црне Горе стандардима и вриједностима УН и успјешности досадашње сарадње.

Кларк је изразила спремност УНДП да настави да пружа даљу подршку Црној Гори, посебно у контексту достизања миленијумских развојних циљева и њених аспирација за пуноправно чланство у Европској унији.

Предсједник Владе је нагласио значај који Црна Гора придаје сарадњи са Уједињеним нацијама у имплементацији бројних програма сарадње и пренио спремност Владе да се на јасно дефинисаним смјерницама програма Један УН настави даља реализација пројеката у складу са развојним приоритетима Црне Горе.

Предсједник Ђукановић је поновио опредијељеност Владе да, у сарадњи са УНДП и Аустријском агенцијом за развој, настави активности у реализацији пројекта еко-зграде УН.

На маргинама засиједања Генералне скупштине, предсједник Владе је данас потписао Опциони протокол уз Међународни пакт о економским, социјалним и културним правима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?