Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa predsjednikom Vlade Malte Lorensom Gonzijem

Objavljeno: 26.09.2009. 07:11 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je juče sa predsjednikom Vlade Malte Lorensom Gonzijem. Predsjednik Đukanović je upoznao premijera Gonzija sa progresom koji Crna Gora ostvaruje u dostizanju svojih strateških ciljeva.
U razgovoru je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i obostrana zainteresovanost za intenziviranje političkih susreta na visokom nivou. Zajednički je ocijenjeno da postoji prostor za dalje jačanje saradnje u oblasti turizma, pomorstva, kulture i obrazovanja, kao i u sferi finansijskog i bankarskog sektora. U tom kontekstu sagovornici su se saglasili o razmjeni posjeta privrednih delegacija obje zemlje, koje bi predvodili visoki zvaničnici, u cilju dinamiziranja daljih kontakata biznis krugova, imajući u vidu da je pravni okvir saradnje ojačan potpisivanjem Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i najavljenim zaključivanjem Sporazuma o zaštiti investicionih ulaganja.
Premijer Gonzi je izrazio spremnost Malte da nastavi da podržava crnogorske aspiracije za članstvo u Evropskoj uniji što je i potvrđeno uspješno realizovanim obukama za više državne službenike u oblasti reforme javnog sektora.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?