Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао са предсједником Владе Малте Лоренсом Гонзијем

Објављено: 26.09.2009. 07:11 Аутор: Насловна страна
Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић разговарао је јуче са предсједником Владе Малте Лоренсом Гонзијем. Предсједник Ђукановић је упознао премијера Гонзија са прогресом који Црна Гора остварује у достизању својих стратешких циљева.
У разговору је изражено задовољство досадашњом сарадњом и обострана заинтересованост за интензивирање политичких сусрета на високом нивоу. Заједнички је оцијењено да постоји простор за даље јачање сарадње у области туризма, поморства, културе и образовања, као и у сфери финансијског и банкарског сектора. У том контексту саговорници су се сагласили о размјени посјета привредних делегација обје земље, које би предводили високи званичници, у циљу динамизирања даљих контаката бизнис кругова, имајући у виду да је правни оквир сарадње ојачан потписивањем Споразума о избјегавању двоструког опорезивања и најављеним закључивањем Споразума о заштити инвестиционих улагања.
Премијер Гонзи је изразио спремност Малте да настави да подржава црногорске аспирације за чланство у Европској унији што је и потврђено успјешно реализованим обукама за више државне службенике у области реформе јавног сектора.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?